Saturday, June 30, 2018

Fransa - Arjantin: 4-3

Son onaltı maçlarının ilk maçı Fransa - Arjantin arasındaydı neredeyse tamamını izledim maçın. İlk 17 dakika sonunda apaçık görülen tek şey Fransa'nın bu maçı alacağıydı. Mbappe yeni Messi olmaya aday bence. Tek kelimeyle harika oynadı ve durdurulamadı. Maçı tek başına aldı ve Fransa'ya verdi.

Maç sonundaki istatistiklere bakın. Maçla en ufak bir alakası yok. Bu sayılara bakan birisi Arjantin'in üstün oynadığını ama Fransa'nın buna rağmen kazandığını düşünebilir. Gel gör ki maç boyunca bence Fransa oldukça üstündü yada en azından eşittiler. Bunu sayılarda göremiyoruz maalesef.

Bu konuyla ilgili Emre'yle konuşalım biraz daha. O ilginç bir konuya değindi. Futboldaki tahminlerin çoğu zaman tutmamasının nedeninin bu sorunun Heavy - Tail dağılımıyla ilgili olabileceğini söyledi. Aşağıdaki linke bi bakalım bir ara.

Heavy - Tail Problem

No comments:

Post a Comment

 type="text/javascript" src="http://cdn.mathjax.org/mathjax/latest/MathJax.js"> MathJax.Hub.Config({  extensions: ["tex2jax.js","TeX/AMSmath.js","TeX/AMSsymbols.js"],  jax: ["input/TeX", "output/HTML-CSS"],  tex2jax: {      inlineMath: [ ['$','$'], ["\\(","\\)"] ],      displayMath: [ ['$$','$$'], ["\\[","\\]"] ],  },  "HTML-CSS": { availableFonts: ["TeX"] } });