Wednesday, February 19, 2014

Orienteering & Rock FM

94.5 Rock FM dinliyorum son 10-15 gündür. Mesut Süre diye bir adam var ki evde geyik yapıyormuş havasında program yapıyor. Ne zaman Mesut Süre'nin programını dinlesem kulaklarınızı çınlatıyorum Tuğçe, Erk ikilisi.Küçük bir kesit. Geçen cumartesi günü bu radyodaki bir programda Orienteering diye bir sporu tanıttılar. Nedir bu spor? (Wiki abi der ki) Orienteering harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Sonra durmadılar eklediler: "İlgilenler yarın saat 9:00'da Belgrad Ormanına gelsinler, etkinliğimize katılabilirler."  Aslında katılmamak için yeterince sebebim vardı :
1) Sevgililer gününden sonraki ilk pazar günü düzenlenecek etkinlikte çiftler yarışacaktı. Tek gelmek isteyenler de unutulmamıştı ve "inatçı bekar" diye ayrı bir kategori oluşturulmuştu. (bence yeterince rencide edici)
2) Saat 9:00'da Belgrad Ormanı'na gel yeterince açık saçık duruyordu. (Bakınız Belgrad Ormanı - 3. sayfa haberleri alakası)
3) Saat 9:00'da belirtilen yerde olmak için saat 8:00'de yola çıkmak, saat 7:30'da kalkmak gerekiyordu.
4) O pazar havanın yağmurlu olacağı söyleniyordu.
Daha sayarım da sayarım. Ama inat ettim gittim. Kazanımlar:
1) Orienteering müthiş bir etkinlik. Yıllardır aradığım hobi gibi duruyor.
2) Tek gittim ama 3-4 arkadaş edinerek geri döndüm. Bu arkadaşlar tam kafa dengi, kafa açan adamlardı. Hele Şebnem var ki, görmen, konuşman, rencide edilmen gerek. Kendisi vegan bir arkadaşımız ve hayvansal gıda tüketenleri parmakla gösteriyor. Gelecek pazar bize veganlığın kısa bir sunumunu yapacak sanırım.
3) Belgrad Ormanları istanbul'un en güzel yerlerinden biriymiş. Bisikletçisinden, sporcusuna, yediden yetmişe herkes haftasonu oraya gidip sporunu yaparmış.
4) Saat 7:30'ta kalkmak yalanmış, saat 8:30'ta kalkıp zor bela yetişilirmiş.
5) Hava harikaydı.

Demem o ki gençler, doğayla bütünleşin. kendinizi bırakın doğaya. Göreceksiniz ki hayat güzeldir

No comments:

Post a Comment

 type="text/javascript" src="http://cdn.mathjax.org/mathjax/latest/MathJax.js"> MathJax.Hub.Config({  extensions: ["tex2jax.js","TeX/AMSmath.js","TeX/AMSsymbols.js"],  jax: ["input/TeX", "output/HTML-CSS"],  tex2jax: {      inlineMath: [ ['$','$'], ["\\(","\\)"] ],      displayMath: [ ['$$','$$'], ["\\[","\\]"] ],  },  "HTML-CSS": { availableFonts: ["TeX"] } });